fredag 30 januari 2009

Ulv i fårakläder



I går fick jag till min oförställda häpnad ett nummer av "Pensionären" från PRO. Jahaja, felsorterat av brevbäraren. Tittade på adressaten för att se vem på gatan som skulle har denna publikation. I "mitt" hus bor inga pensionärer. Men brevbäraren hade visst inte gjort fel. Det var MIN adress som stod på tidningen. Hoppsan. Men hur kunde jag... Och så slogs jag av den fasans sanningen att jo, så var det. Försiktigt gluttade jag i tidningen och tänkte att man har säkert moderniserat uppfattningen om 50 +++. Det hade man inte. Inte i PRO-lägret i alla fall. Och det som var allra mest iögonenfallande var att på alla fotografier sågs bara tidningens "eget" ålderssegment. Var fanns den omtalade generationsblandningen? Och då menar jag givetvis inte mor- och farföräldrar med dreglande barnbarn.
Man skiftar inte per automatik karaktär bara för att man uppnår en viss ålder. Och annonserna. Usch! Det var Sittbadkar med dörr från en firma i Malmö. Hörapparat från Rexus. "Ull i sängen" från Må Väl samt
Dragspelsbåten "Häng med med Borlänge dragspelsklubb på Ålands hav".

Ull i sängen? Det måste klia. Men så, kanske man menar ulv i fårakläder och då kommer ju saken i ett annat läge. Fast jag tror inte det och har bestämt mig för att låtsas att jag inte förstått den ofina piken om ålder. Jag fortsätter som tidigare. D v s utan såväl Dragspelsbåten som sittbadkaret. Förresten har jag bara plats för dusch. Tidningen förpassar jag till återvinningen och PRO:s värvningsbrev som kom som en liten uppföljare i dag åkte direkt i soporna. Måhända är detta hybris men det ger jag fan i.

Inga kommentarer: